22 Sep 2016

Gunung Ledang 03092016

throwback day trip September 2016

Sebenarnya aku mmg takot nak join trip ni..masa tu la..sebulan (August) ak training naik bukit Tabur (East), Gunung Datuk, Gunung Angsi semata mata nk fit utk naik Gunung Ledang..phew..



Log Gunung Ledang 1 Day trip:



Image result for gunung ledang route

3:00 am - Start Hiking (Donggak ke langit..cantik bintang2 ****)

4:00 am - CP2 ( PANCIT GILA dr CP2 to CP3 * Mencanak wo*
5:00 am - 6:00 am - CP3 & CP4 (solat Subuh)
7:00 am - 8:00 am - CP5 & CP6
9:00 am - 10:00 am - CP7
12:00 pm -2:00 pm - Sayonara~ (turun)


gambar di CP 6.. kene panjat batu sikit..tp time ni mmg pancit dah..tu ak nk je duduk..tp diorg panggil suruh duduk atas sikit..

bayangkan nak turun camne ea? haha ok je la..kasut grip je..dont worry.

ni kawasan rehat kat CP6..time ni Ya ALLAH lapaqnyaa..mujur si zamri ni beli maggie..n Kak Emma bawak brownies..tp still lapaqqqqqq gila weh.. (from left: Ijai, Zamri, Khairi, aku & kak Fiza)

ni la group yg aku join..Spirit Hikers.. bergambar kat batu tu (CP6)

bopoluh den..

den suka jalan slow sikit* sebenarnya x bape Fit*..seronok jln dalam hutan


CP 7..kat atas tu la CP 8..tp sayangnya...kami x leh naik smpai CP8 sbb pihak hutan dah tutup start dr 03/09/2016 (tarikh kami naik)..tutup smpai 6 bulan beb..gmbar dr GoPro Ijai
CP7..diorang ni GAGAH & LAJU woo..hebak depa ni..ambe x terkejar..

dalam perjalanan ke CP4..kebetulan aku jalan dgn seorang budak UTEM yg join..nama dia Faris kalau x silap..dah la berdua je time tu..sbb mmg terpisah..geng laju tu dah laju meninggalkan kami yg blakang..yg tgh2 plak ak n Faris..tgh2 berjalan tu tetibaa dgr bunyi suara Babi Hutan..pergh..ape lagii..tutup lampu..mujur sorg lagi si guider dtg suruh switch off head lamp..berdebar gak kami bertiga..

ok nnti wa update lagi next trip 

No comments:

Post a Comment