7 Oct 2016

Gunung Angsi

Gunung Angsi with officemate

Ni 1st activity den plan dgn budak2 office..maklomla den mmg minang Hiking cuma den xde geng perempuan..maka den cuba hasut2 budak2 finance tmpat den..Alhamdulillah diorang pun "Greeng Light"

Nah Gunung Angsi la we go..waze sajo "Gunung Angsi"

matahari pacakk baru nak naik..panaih betei..

nak naik kene panjat sikit la..sikit ja..acah2 tinggi ni..heee

yeah 

Amek dulu aura nak naikkkk mencanak camni..Happy beb

Happy kids "take 5"

Bermoorang di sini..heheee

Kesian depa..1st time hiking dah ku bawak depa ke Gunung Angsi

Sikit lagi nak sampaii..chayok

nice view

yeah we made it!


k done Gunung Angsi 27.08.2016

Bukit Batu Putih



Hai..

Kali ni akak plan activity membakar lemak kat Bukit Batu Putih bersama office-mate den.
sebenarnya ni aktiviti yang ke- 2 den conduct bersama2 office mate den. Lucky they are all very sporting.

Bukit Batu Putih ni terletak di Port Dickson. Waze sajaa "Tanjung Tuan"..nanti sampai la sana


Image result for tanjung tuan
jalan je masuk smpai hujung..nanti akan nampak rumah api ni..kat sini hati2 la ye..banyak monyet tp dia x ganggu kita pun..haha sbb kte x bawak plastik makanan..hewhew.. dekat sini ade jalan..pastu ade tangga..x sangka...ni la kami jumpa..


Pantaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....

Picnic..kami bawak roti masak Sardin n Mee Hun Daging Lembu

Dah kenyang pe lagi..kita cari la tempat point yg orang duk viral..cari punya cari..x jumpaa..smpai kami guna google dlm hutan ni..

SESAT..hahahhaha..

rupanya kami salah laluan..

mujur dapat keluar balik..

rupanya jalan nk ke view point cantik tu bukan kat rumah api ni..sebelum sikit dari rumah api tu..ade laluan hahaha...sasattt

ikut turn nak naik

ramai nau orang dtg

Nice view



Ok done..bukit batu putih 24.09.2016 with Geng Destini Berhad

22 Sep 2016

Gunung Ledang 03092016

throwback day trip September 2016

Sebenarnya aku mmg takot nak join trip ni..masa tu la..sebulan (August) ak training naik bukit Tabur (East), Gunung Datuk, Gunung Angsi semata mata nk fit utk naik Gunung Ledang..phew..



Log Gunung Ledang 1 Day trip:



Image result for gunung ledang route

3:00 am - Start Hiking (Donggak ke langit..cantik bintang2 ****)

4:00 am - CP2 ( PANCIT GILA dr CP2 to CP3 * Mencanak wo*
5:00 am - 6:00 am - CP3 & CP4 (solat Subuh)
7:00 am - 8:00 am - CP5 & CP6
9:00 am - 10:00 am - CP7
12:00 pm -2:00 pm - Sayonara~ (turun)


gambar di CP 6.. kene panjat batu sikit..tp time ni mmg pancit dah..tu ak nk je duduk..tp diorg panggil suruh duduk atas sikit..

bayangkan nak turun camne ea? haha ok je la..kasut grip je..dont worry.

ni kawasan rehat kat CP6..time ni Ya ALLAH lapaqnyaa..mujur si zamri ni beli maggie..n Kak Emma bawak brownies..tp still lapaqqqqqq gila weh.. (from left: Ijai, Zamri, Khairi, aku & kak Fiza)

ni la group yg aku join..Spirit Hikers.. bergambar kat batu tu (CP6)

bopoluh den..

den suka jalan slow sikit* sebenarnya x bape Fit*..seronok jln dalam hutan


CP 7..kat atas tu la CP 8..tp sayangnya...kami x leh naik smpai CP8 sbb pihak hutan dah tutup start dr 03/09/2016 (tarikh kami naik)..tutup smpai 6 bulan beb..gmbar dr GoPro Ijai
CP7..diorang ni GAGAH & LAJU woo..hebak depa ni..ambe x terkejar..

dalam perjalanan ke CP4..kebetulan aku jalan dgn seorang budak UTEM yg join..nama dia Faris kalau x silap..dah la berdua je time tu..sbb mmg terpisah..geng laju tu dah laju meninggalkan kami yg blakang..yg tgh2 plak ak n Faris..tgh2 berjalan tu tetibaa dgr bunyi suara Babi Hutan..pergh..ape lagii..tutup lampu..mujur sorg lagi si guider dtg suruh switch off head lamp..berdebar gak kami bertiga..

ok nnti wa update lagi next trip 

24 Aug 2016

My travel partner



Aku harap aku dapat partner sehidup semati aku nanti yg suka travel + hiking walaupun ak x fit.. lol =D


2017 planning ;

Medan February 2017 (Booked)
Kinabalu March 2017  (Booked)
US August 2017
Rinjani November 2017
Seoul

28 Jul 2016

I Love Internal Auditor =P

Assalamualaikum,

lama tak menulis..dl zaman belajaq rajin la meluah2 kat sini..kuikui..ok nk cter la sikit..ramai x tahu keje internal audit x semestinya kene ada background account..anybody can become an internal auditor..3 tahun aku pilih keje sebagai internal auditor..ak sgt enjoy dgn kerja aku..1st ak keje audit kat Restuarant Chicken Rice Sdn Bhd (TCRS)..tp kat sini ak nk tahu camne keje audit dalaman ni..yup mmg best..cuma kat TCRS ni ak x byk belajar sgt..ak just check benda2 masakan + petty cash + Menu..kejap je ak keje kat TCRS..kuikui..

biasa la darah muda...suka ngn cabaran..maka ak hantar la resume aku ke satu company yg buat jalan raya..SELIA Group..hat ni paling best...keje ak sgt mencabar..dari sini aku betul2 jatuh cinta dgn keje aku..aku ingta lagi aku lapor diri 14/1/2015 (Rabu) dan masuk2 department a
ku kosong..aku bersama dgn manager aku (Asmawati a.k.a Kak As)..time tu ak tercari2 mana semua orng..rupa2 nya depa keluar outstation..lagi ak membuak2 nk pergi..amekk kau..isnin tu terus kene pergi..bukan 1 2 hari ye..2 minggu ak bertapa di Melaka..tp enjoy keje audit dalaman..kau byk travel n dpt merasa makanan2 BEST! omnomnom..

18/1/2015 Plant, Land &  Machinery (Bina Masyhur Sdn Bhd).. dimana company ni buat jalan raya cover area Melaka,Johor & Negeri Sembilan..Besar kan Lori2

Ni la team aku..sokmo ak kene satu team dgn Nasri..ye dia Team Leader sy..sy admire dia..to be honest..he is a good leader.. dia power part Contract2..ak belajar pasal Contract semua dr dia..cara buat report..karangan essay..semua dari dia..
ni HMP Johor..southern Premix...

ni dekat Plan Ready Mix Concrete...

Team Internal Audit..kami dah mcm family ^_^

Maka ak pn tender surat resignation bulan 5 2015..maka berakhirla journey ak di Selia,,skrg ak berada di Destini..byk nk kene belajar..

Sebenarnya kerja sebagai Internal Audit sangat BEST..serius..angpa leh travel..angpa bukan takat belajar satu je..angpa masuk semua Department (Operation, Contract, Finance, Safety, Engineering, Procurement..etc)

...SO I choose to be an AUDITOR and destroyed my own life..kiki.. but I dont care and I LOVE IT


30 Jun 2016

Kalau betul2 berkenan..minta...

Salam,

lama x update..mih mih..ak just nk luah..umur ak makin lama makin tua..hm..

Ya Allah, jadikanlah dia (nama orang yang inginkan jodoh) dikasihi pada hati-hati mereka yang beriman dan gembirakanlah dia (nama orang yang inginkan jodoh) dengan kekayaan sehingga seratus dua puluh kebaikan. Allah adalah sebaik-baik pemelihara dan Dia amat mengasihi daripada segala-galanya.”
Dulu..masa zaman belajar dl..ak pernah dengar orang cakap..kalau kita rindu kat seseorang..letak tgn kita di dada..dan bc Al-Fatihah..
ok sekian.




2 May 2014

Comrade IIUM

Assalamualaikum..

Guwa rindu bangat nk masuk kg orang asli..bg guwa..tu tmpat utk guwa rehatkan minda tgk anak2 sana bermain...ohh rinduuuuuuunyaa Kg Tonggang, Pelantok, Lebir...tiga jah kg..tp serius osem sgt Orang asli.. Rindu nya






chowwcinncauuu~

16 Dec 2012

ape nk buat ye

salam.. esok birthday ayah..20/12 ni beday abg sy plak :) wah hehe.. soon coming soon.. :)

2 Dec 2012

ok..mari

assalamualaikum kayh..lgbape weeks nk hbis dh sem ni..kejap je kn...sem ni la jarang sgt balik rumah...sgt...mata ku mula sembab..asyik duk mnhadap buku n lappy wat assignments..tp xpe... oteh..lupa nak sambungkan cerita pengembaraan sy n kawan2...
ni la kawan gegirl sy kat sana..comel kan mereka..yess..diorg memang comel walaupun diorg ni junior sy tp diorg ni sgt cool..bak kata org la kan sekepala..yeah..
k ni lak boboi nya..
subhanAllah niagara falls..jatuh cinta tempat ni..banyak kali sy termenung tgk air terjun ni..seriuss..rasa nk pergi lagi..tp xtahulahh bila nyaa... ok..nnti sy update lg..gtg..

25 Nov 2012

ngapain kamu

salam. haish..jgn mengeluh saibah ;'( nape sedih ye..sbb keje ? sbb dah lame xrasa rehat? pasti kau akan rindu zaman belajar..sabar ye saibah....focus..ketepikan hal lain... deactivate semua...ok...serahkan pada Allah saibah k,..oh hati..tolong la tenangg next sem adalah sem terakhirr....tlg saibah do ur best!

9 Nov 2012

passport to Kanada

assalamualaikum kawan2.. fuhh...hehe...tom kesehey? hehehe..maknanyaa apa kabar? jawabnyaa acheeyyhoo..means sy sihat... hehe..adoai..bz sokmo...balik balik je jejak kaki ke UIA tercinta terus exam english..exam Finance and Takaful...fuhhh...dgn demam nyee..xsempat ambe nak share pengalaman sy di negara orang :) k hari ni..relax skit..ketepikan segala urusan2 xmau sebut sbb msti xdak mood nk cter..byk sgt keje nye :D k..camno nk start.. bila saya di informed that i was selected to join exchange student to Canada..i was really excited because had always wanted to go overseas xkesahlah ngn sesape pun..janji dapat jejak kaki ke sana..Alhamdulillah sesungguhnya Allah Maha PEmurah lagi Maha Pengasih..akhirnya tertunai gak angan2 sy nk jejak ke sana..sebenarnye saya join trip ni sy tak kenal pn kawan2 se trip ngn sy.. serious tak tipu..tapi dgn trip ni la ukhuwah terjalin antara sy dgn 8 orang ( Raed Omar, Amir Qayyum , Amir Syafiq, Faris Zaidi, Izzah zahin, Aini,Katrina dan Farahin )..

Rabu 17 oct, 8.45pm kapal mendarat ke Toronto tp transit dulu ya pak di Abu Dhabi..perasaan tu hanya Allah saja yg tahu how excited am i mcm woooottt...saya nak pi oversea..saya tahu sy tak sekaya mcm kalian yg selalu pergi oversea..tp sy tanam n doa agar sy di murahkan rezeki utk mengembara mencari ilmu di negara asing..Alhamdulillah...
di Airport Abu Dhabi..
kami tidur semalam di hotel Centro di abu dhabi..MashAllah..sangattt bestt !!

Apabila sebilik dgn Farahin maka.....bermula misi menggembara ke toilet ke katil..haha...yela semua org bilik sorang, kami ja nk berdua duan..maka misi tidur awal harus di lewatkan.. :P
sat na....to be continue....aiyaaaa..ada kijo! banyakk lagi cerita menarik tetarik di sana!

15 Oct 2012

feww semm ni sgt best!

salam kawan2 ku sedihkan bila dgr lagu SEBIRU HARI INI by EDCOUSTIC! ;'(( done with CHocolate & Pastry Fair event for 5 dayss..Alhamdulillahhh ramaiii sgt org mai..semua mai dr jauh..
main bowling bersama mereka!
ni kami berjaga mlm demi nk tiup belon :P
ni laa chocolate rain :) 100 chocolate free!(byk gmbar..tp yelah excitedd smpai snap sikit je)
tadaa..dpt hadiah dr one of vendor..terharu :')
dpt bunga dr akak kedai bunga :D tunggu lame kot..bila lahh nk dpt bunga free ni:p bykk sgt gmbarr di snap..tp bukan ade pd sy..waa..tahun depan nk habiss dah degree..waa...sedihh nk tinggalkan life bersociety!!!!!
ni plak AKHI CLUB TALENTED KIDS 28-1/10/2012 di LEMBAH AZWEEN..adik adik di jar 8 skills such as jahit,melukis,wat hiasan di cupcake, penulisan,kraftangan,sulaman, dan tukul..hehehe..kem ni sgt awesomee!!
bersama adik adik group menjahit..yg sgt awesomeee! imissthem!
yeah konsert nusantara 11/10/2012..opick, hafiz hamidon, ally iskandar, edcoustic,ezad exist..tiket harga rm 15..beli on the spot..walk in..haha..lepas habis kelass terus pi..unplanned!
yay semalam kak nad KAWENN...13/10/2012 di CAC IIUM..fuh... :) now byk koleksi memori di UIA tercinta.. ;") seriuss im gonna miss this moment! ok rabu ni sy fly tuk timba ilmu di negara org walaupn 12 hari je programnya tp ia sgt bermakna wat diri sy :) inshAllah...terasa sedih plak bila tgk sem ni byk sgt kenangan..gmbar di simpan di hp sikit..tp gambar di simpan di hati sgt banyak :)